:

Bezoek onze website in

Zoeken
Generic filters

Heimtextil 2020

Ook dit jaar is Denley Badstof Online aanwezig op de Heimtextil in Frankfurt.
We gaan er heen op zoek naar nieuwe mogelijkheden, hebben contact met bestaande producenten en benchmarken onze huidige positie in de markt. Nog meer als vorig jaar zagen we stands vol groene labels. Veelal bekende labels als Okotex, Gots, OCS, maar ook Fairtrade.

Opvallende ontwikkeling

Het viel ons op dat iedere producent de noodzaak inziet van het verduurzamen van de textiel industrie. Echter, zien we ook een wildgroei aan ‘eigen’ (groene) labels. Volgens ons een minder goede ontwikkeling, omdat het zo steeds lastiger wordt voor de eindklant om de juiste aankoop te doen. De markt wordt er minder transparant door en dat zou niet de bedoeling moeten zijn van de ‘groene’ labels.

Is groen ook echt groen?

Helaas komen we er achter dat niet alle “groene” labels daadwerkelijk groen zijn. Men plak te pas en te onpas hun eigen groene labels op producten.

Gerecycled polyester klinkt goed, maar als er eerst nieuw polyester gemaakt wordt om vervolgens direct te worden gerecycled, dan heb je geen winst behaald. Alleen een certificaat.

Gerecycled polyester dient daadwerkelijk afval te zijn. Seaqual is hier een perfect voorbeeld van, een initiatief dat we vorig jaar al belicht hebben. Echter, waar ze vorig jaar alleen nog maar een hamam handdoek konden produceren, kunnen ze nu mooie zachte handdoeken van terry weven.  Dit is een grote aanwinst in ons aanbod!

Houd hierin alleen wel rekening met een wat hogere prijs dan de gebruikelijke handdoeken. Ook is het erg lastig om PMS kleuren te garanderen, de materalen zijn al eerder geverfd waardoor een tweede keer altijd moeilijker is en dus kan afwijken. Hier dient dan ook rekening mee gehouden te worden bij de aankoop van deze handdoeken.

Let op! kleuren zijn moeilijk te garanderen bij 100% katoen, maar ze zijn wel goedkoper!

Naast Seaqual, dat plastic recyclet, kunnen we ook handdoeken leveren van gerecycled katoen. Een gerecyclede handdoek is nooit van 100% katoen, dit komt omdat het garen van gerecycled katoen van mindere kwaliteit is, waardoor ze hier gerecycled polyester aan toevoegen (voor de stevigheid? duurzaamheid?). Ook hier geld dat PMS kleuren niet te garanderen zijn en dat iedere productie een tint verschil kan hebben. Dit is helaas (nog) niet te voorkomen

Conclusie benchmark Heimtextil 2020

Enkele goede constateringen zijn ook dit jaar weer dat onze huidige producenten erg goed zijn in de minimale aantallen i.c.m. prijzen en levertijden. Altijd goed om tijdens een benchmark deze bevestiging weer te krijgen!

Koop uw eco handdoeken bij Badstof Online

Eco handdoeken zijn op dit moment aan populariteit aan het winnen. Mensen begrijpen dat het nu de tijd is om zelf stappen te zetten. dat de kwaliteit soms wat minder kan zijn en dat de pms kleuren moeilijk te benadere zijn wordt steeds meer geaccepteerd. Hierdoor groeit de afzet van deze eco handdoeken. Bij Badstof online werkt u met een partner die de handdoeken bij de bron inkoop, hierdoor heeft u goede prijzen, snelle levertijden en directe communicatie.

Wilt u meer info mbt eco handdoeken dan is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen zodat we u het juiste advies kunnen geven

 

heimtextil

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!