Druktechnieken badstof: Bedrukken, borduren of inweven

Bij Badstof Online heeft u de keuze uit verschillende druktechnieken, zoals badstof bedrukken, badstof borduren en badstof inweven. De verschillende druktechnieken hebben diverse mogelijkheden die we u graag uitleggen. Wilt u meer informatie of uw wensen aan ons voorleggen? Neem dan direct contact op of vraag een offerte aan!

Welke verschillende druktechnieken zijn er?

Er zijn diverse technieken om badstof te bedrukken, borduren of in te weven. De keuze voor een bepaalde techniek hangt af van welk eindresultaat u voor ogen hebt. We geven u graag advies op maat. Op die manier kunnen wij de badstof precies realiseren, zoals u dat in gedachten heeft.

Bij het bedrukken van badstof is sublimatie print een mogelijkheid. Sublimatie print is ideaal om een haarscherpe foto of full colour op uw handdoeken te drukken. Dit is perfect voor op polyester. Wilt u geen polyester? Dan kunnen we gebruik maken van digital print, rotatie print of pannel print. Wilt u dat de stof altijd zacht blijft? Kies dan voor een zeefdruktechniek.

Als u liever badstof wil borduren, dan is er de keuze uit 2D borduring, 3D borduring of badstofborduring. 2D is de standaard borduring. Bij 3D borduring verwerken we de foam onder garens voor diepte. Badstofborduring is de nieuwste techniek. Hierbij lijkt het net alsof de badstof is ingeweven.

Het blijft ook mogelijk om badstof echt in te weven. Dat geeft een prachtig resultaat. Daarbij is er de keuze tussen verschillende opties. Jacquard inweving is ideaal als u slechts een aantal kleuren in uw ontwerp heeft. Boordinweving, is een goede optie bij maximum vier kleuren. Dit geeft een rustigere uitstraling. De mooiste techniek is reliëfweving. Hierbij wordt lager geweven, waardoor er geen lussen ontstaan. Deze techniek geeft een luxe en chique uitstraling.

 

Afhankelijk van het ontwerp kunnen wij u adviseren over het formaat en de technische mogelijkheden.

druktechnieken badstof
druktechnieken

Technieken bedrukken

Technieken borduren

Tecnieken inweven

Wilt u weten welke druktechniek het beste bij uw wensen past?

Badstof Online kan diverse druktechnieken voor u realiseren. We kunnen ons voorstellen dat het lastig om te bepalen welke techniek het beste bij uw wensen aansluit. Vraag een offerte aan en wij helpen u graag met een persoonlijk advies.