:

Bezoek onze website in

Zoeken
Generic filters

Alles over de hamamdoek

Wat is een hamamdoek?

Een hamamdoek is een traditionele Turkse handdoek die gebruikt wordt in een hamam. De hamamdoek is dun en soepel maar kan toch veel vocht opnemen. Deze stof droogt door zijn lage gewicht ook sneller dan een reguliere handdoek. Een specifiek kenmerk van een hamamdoek zijn de handgeknoopte franjes aan beide zijde van de handdoek.

Tegenwoordig worden hamamdoeken steeds meer gebruikt als omslagdoek bij zwembaden, in de sauna of aan het strand, en worden ze niet alleen in een hamam gebruikt.

Verschillende uitvoeringen van hamamdoeken

Badstofonline kan verschillende uitvoeringen hamamdoeken uit voorraad leveren. Als we hamamdoeken uit voorraad leveren dan heeft u we keuze uit verschillende kleuren en gewichten. Veelal zitten er kleuren bij die bij uw huisstijl passen.

Hamamdoek uit voorraad leverbaar

Ons advies is om een hamamdoek uit voorraad te voorzien van een mooie borduring. We kunnen ze ook voorzien van een zeefdruk. Het voordeel van een zeefdruk is dat het goedkoper is bij grotere aantallen.

Hamamdoeken met uw logo

Bij badstofonline bent u aan het juiste adres als u zoekt naar hamamdoeken met logo. Wij kunnen u optimaal adviseren en samen bepalen we welke uitvoering voldoet aan uw wensen, budget en uitstraling.

Custom made Hamamdoeken

Vanaf ca 300 stuks leveren wij ook hamamdoeken geheel custom made geweven. Over het algemeen is de basiskleur wit in combinatie met een andere kleur naar keuze. Uw logo en of tekst wordt dan in de hamamdoek geweven.

Lichtgewicht baddoek


Hamamdoeken zijn lichter van gewicht dan regulieren handdoeken. Over het algemeen is het gewicht 300 gr/m2. Aangezien wij de handdoeken op maat kunnen maken kunnen wij het gewicht aanpassen aan uw wens.

Sinds kort kunnen wij ook een speciaal soort hamamdoek leveren, samen met een van onze producenten hebben we deze ontwikkeld. Het als het ware een normale handdoek maar daarbij weven we aan 1 zijde geen lussen, het leuke daarvan is dat we bijvoorbeeld wel een logo als lussen kunnen weer geven. De achterzijde heeft wel lussen zoals bij een reguliere handdoek. Het gewicht is dan ca 320 gr/m2. Deze hamamdoek geeft een luxe uitstraling en is al leverbaar vanaf 200st.

Milieuvriendelijke hamamdoeken

Badstofonline werkt met een producent die hamamdoeken kan produceren gemaakt van gerecycled katoen. Tijdens de productie wordt gebruik gemaakt van restafval dat ontstaat bij de productie van kleding. Deze worden op kleur geselecteerd en vervolgens zonder water en chemicaliën op kleur “gedraaid”. Milieuvriendelijker kan je een handdoek niet krijgen.

Speciale maand actie: Hamamdoeken nu al bij lage aantallen custom made!

In de maand februari en maart 2022 hebben we een aanbieding voor custom made geweven hamamdoeken van 300 gr/m2. We kunnen deze nu bij een minimumaantal van 200 stuks leveren voor een prijs van € 6,25 per stuk. excl. BTW en verzendkosten. De handdoeken worden per stuk verpakt op rol met een koord en hangtag. Samenstelling hamamdoek is 60% recycled katoen en 40% rpet en heeft een afmeting van 100 x 180 cm.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!